fbpx

Shockwave behandling

Hos Løwenstein Fysioterapi bruger vi shockwave behandling som et supplement i vores behandling. Det vil sige, det er et redskab vi bruger sammen med den manuelle behandling og i kombination med øvelsesvejledning til at hjælpe vores patienter hurtigere tilbage til deres træning eller en smertefri hverdag.  

Vi bruger shockwave behandling i to former; enten som radierende shockwave eller fokuserede shockwave. Ved begge former for behandling er formålet at fremme vævsheling i det beskadigede eller irriterede væv (sener/muskler). 

Samtidig øges din blodcirkulationen lokalt og smidiggør det væv der arbejdes med, hvilket eksempelvis kunne være arvæv eller det faste væv omkring en skade i achillessenen.

Du kan bruge shockwave til behandling af en lang række idrætsskader på muskler og sener, men i ligeså høj grad også ved længerevarende gener som hælspore, tennisalbue og så videre.

Scroll ned og læs mere om, hvordan Shockwave virker.

Hvorfor er behandlingen effektiv?

Shockwave giver hurtig behandlingsrespons. Også på længerevarende smerter.

Det bruges generelt i behandlingen af en række muskel- seneproblematikker, i behandlingen af arvæv samt behandling af triggerpunkter, der ikke responderer tilfredsstillende på anden behandling.

Den typiske form for shockwave

Radierende shockwave er den mest tilgængelige form for shockwave. Fordelen ved denne form er, at man kan behandle over et stort område og opnå hurtig effekt. Dette kunne eksempelvis være til behandling af uspecifikke lænderygsmerter eller den ømme og stive muskulatur i den øvre ryg/skulder ved frisøren eller kontorarbejderen.

Faktisk findes der endnu en form for shockwave, som også i kombination med den radierende shockwave ofte er en utrolig effektiv behandlingsform. Her taler vi om den fokuserende shockwave.

Hvorfor er fokuserende shockwave anderledes end den radierende?

Hos mange andre gode fysioterapeuter, får du slet ikke muligheden for fokuserende shockwave behandling. Dette er utroligt synd, da du får en meget mere effektiv behandling.
Fordelen er, at den behandler fokuseret i et lille område, og kan behandle dybt i vævet (helt ned til 10-12 cm). Nu bliver det måske lidt teknisk, men kort fortalt betyder det, at den energi vævet modtager er helt op til 100 gange kraftigere end den radierende. Dette gør det muligt med få behandlinger at opnå stor effekt.

Typiske eksempler hvor behandlingen kan hjælpe dig

Behandlingen kan faktisk hjælpe dig med et utal af forskellige problemer. Alt fra shockwave behandling af hælspore og golfalbuer til mere generel shockwave fysioterapi og massage.

Shockwave behandling af hælspore

Hælspore er en betændelsestilstand som skaber irritation i svangsenen nede ved hælen. Tilstanden er meget udbredt blandt idrætsudøvere og løbere, da det konstante press på fødderne kan danne inflammation. Hælspore dannes typisk ved gentagne stød på foden ved for eksempel løb på hårdt underlag uden sko eller sko med dårlig affjedring.

Shockwave behandling har vist sig gennem tiden at være en alternativ behandling af hælspore. Pointen er nemlig, at chokbølgeterapi har over flere undersøgelser vist sig at give en hurtig lindring af længerevarende hælsmerter. Ved shockwave massage vil du opleve, at ens mobilitet hurtigt bliver genoprettet, da arvævets inflamation bliver formindsket.

Efter din behandling vil den irriterende følelse gå væk, og du vil herefter kunne arbejde videre med at undgå hælspore i fremtiden. Her finder vi roden til, hvorfor hælsporen er opstået, og finder ud af om det er en ny sål der skal til, øvelser inden træning eller noget helt andet.

Shockwave behandling af tennisalbue

Tennisalbue er den mest udbredte skade af albueleddet, og kan komme af mange forskellige slags overbelastninger. Skaden kan blandt andet ske via forskellige belastninger fra tung styrketræning eller crossfit. Hvis musklerne er stærkere end ledet, ses det ofte at personen løfter for tungt i forhold til hvad ledet kan holde til og dertil kommer skaden.

Tennisalbue kan også findes ved studerende eller folk med kontorarbejde, som har deres albue i den samme position over længere tid af gangen. Med behandlingen vil du hurtigt få mindsket smerten og øge mobiliteten i albueleddet. Shockwave behandling af tennisalbuen har over flere cases vist sig at være en mere effektiv behandlingsmetode end andre.

Shockwave behandling af golfalbue

Alternativ behandling af din golfalbue med chokbølgeterapi kan være nødvendigt, hvis du oplever smerter i indersiden af albuen. Golfalbue forekommer 7 gange mindre hyppigt end tennisalbue. Omvendt hvis diagnosen peger på, at du har en golfalbue, kan denne form for behandling være vejen frem.

Det er oplagt at overveje shockwave som alternativ ved problematikker, der involverer smerteområder ved sene- og ligamentfæsteområder i større led.

Ring eller skriv til os for at få kvalificeret rådgivning. Vi står altid klar til at hjælpe dig videre.

Vores fysioterapi sikrer dig en effektiv behandling og genoptræning i en travl hverdag. Derudover rådgiver vi dig til, hvordan du får det bedste ud af din behandling. Vi vil jo nødig ende med, at du ikke får det fulde udbytte af din behandling. Med andre ord er det allervigtigste for os at levere en effektiv behandling, som er tilpasset lige præcis din situation. Det hele starter med en samtale og en dialog med dig i centrum. Læs om vores medarbejdere her