Shockwave behandling

Shockwave, som også hedder chokbølgeterapi eller trykbølgebehandling på dansk, består af en serie af højenergiske trykbølger der påføres det beskadigede væv.

Ved kroniske og længerevarende gener efter en skade er det et effektfuld redskab, idet påvirkningen på  vævet  bringer skaden tilbage til en fase, hvor normal opheling er muligt igen.

Det er en behandlingsform som har en høj succesrate på længerevarende smerter, hvor der ikke er gode behandlingsalternativer.

Vi tilbyder Shockwave behandling i Kolding – Scroll ned og læs mere om hvordan Shockwave virker.

Hvordan virker shockwave?

Shockwave giver hurtig behandlingsrespons – også på længerevarende smerter.

Det bruges generelt i behandlingen af en række muskel- seneproblematikker, i behandlingen af arvæv samt behandling af triggerpunkter, der ikke responder tilfredsstillende på anden behandling.

Hvordan kan behandlingen hjælpe mig?

Behandling kan faktisk hjælpe på et utal af forskellige problemer. Alt fra shockwave behandling af hælspore til shockwave fysioterapi. 

Shockwave behandling af hælespore

Hælspore er en betændelsestilstand som skaber irritation i svangsenen nede ved hælen. Tilstanden er meget udbredt blandt idrætsudøvere og løbere, da det konstante press på fødderne kan danne inflammation. Hælspore dannes typisk ved gentagne stød igennem foden ved fx løb på hårdt underlag uden sko eller sko med dårlig affjedring. 

Shockwave behandling har vist sig igennem tiden at være en alternativ behandling af hælspore. Chockbølgeterapi har over flere undersøgelser vist sig at give en hurtig lindring af længervarende hæl smerter. Ved shockwave massage vil man opleve at ens mobilitet hurtigt bliver genoprettet, da arvævets inflamation bliver formindsket. 

Efter behandlingen vil den irriterende følelse gå væk, og man vil herefter kunne arbejde videre med at undgå hælespore i fremtiden. Her finder vi roden til hvorfor hælesporen er opstået, og finder ud af om det er en ny sål der skal til, øvelser inden træning eller noget helt andet. 

Shockwave behandling af tennisalbue

Tennisalbue er den mest udbredte skade af albueledet, og kan komme af mange forskellige slags overbelastninger. Skaden kan blandt andet ske via forskellige belastninger fra tung styrketræning eller crossfit. Hvis musklerne er stærkere end ledet, ses det ofte at personen løfter for tungt i forhold til hvad ledet kan holde til og dertil kommer skaden. 

Tennisalbue kan også findes ved studerende elller folk med kontorarbejde, som har deres albue i den samme position over længere tid af gangen. Med behandlingen vil man hurtigt få mindsket smerten og øge mobiliteten i albueledet. Shockwave behandling af tennisalbuen har over flere cases vist sig at være en mere effektiv behandlingsmetode end andre. Læs mere om tennisalbue her  (På engelsk) 

Shockwave behandling af golfalbue

Alternativ behandling af golfalbue med chockbølgeterapi kan være nødvendigt, hvis du oplever smerter i indersiden af albuen. Golfalbue forekommer 7 gange mindre hyppigt end tennisalbue, men hvis diagnosen peger på at du har golfalbue kan denne form for behandling være vejen frem.

Det er oplagt at overveje shockwave som alternativ ved problematikker, der involverer smerteområder ved sene- og ligamentfæsteområder i større led. Ring til os for os for at få kvalificeret rådgivning

 

Vores fysioterapi sikrer dig en effektiv behandling og genoptræning i en travl hverdag. Derudover rådgiver vi dig til, hvordan du får det bedste ud af din behandling. Vi vil jo nødig ende med, at du ikke får det fulde udbytte af din behandling. Med andre ord er det allervigtigste for os at levere en effektiv behandling, som er tilpasset lige præcis din situation. Det hele starter med en samtale og en dialog med dig i centrum. Læs om vores medarbejdere her